První školní týden u našich prvňáčků probíhal v duchu seznamování nejen se školou, ale i s novými spolužáky a novou paní učitelkou. Proto byl pro každou první třídu připraven adaptační program, který se uskutečnil na DDM Uh. Brod. Děti společně s rodiči prožily dopoledne plné her. V nich se na chvíli staly detektivy, cestovateli džunglí, námořníky na potápějící lodi nebo staviteli pozoruhodných staveb. I rodiče nezůstali pouhými pasivními pozorovateli. Aktivně se zapojovali do her nebo dětem fandili. Celé dopoledne se neslo v duchu kamarádství, spolupráce, tvoření a všechny činnosti doprovázela skvělá nálada.

Šopíková Zuzana

Fotogalerie

Muzeum J.A.Komenského v Uherském Brodě přispělo k příjemnému nastartování nového školního roku zcela novou akcí s názvem Ozvěny MUSAIONfilmu 2024, na niž byli pozváni žáci uherskobrodských základních škol. Společně usedli 6. září do velkolepých barokních prostor sloupového sálu a zhlédli několik ukázek oceněných snímků z 26. ročníku filmové přehlídky dokumentů s muzejní tematikou. Komentář k filmům poskytl předseda poroty PhDr. Petr Slinták a přiblížil tak mladým divákům nejen pozadí vzniku jednotlivých filmů, ale dovysvětlil i řadu detailů, díky nimž byla projekce pro žáky mnohem srozumitelnější.

Někteří diváci byli možná díky této přehlídce poprvé v životě nadšeni básněmi Jiřího Wolkera, nebo se dozvěděli o existenci řetězových mostů. Na závěr přehlídky byl promítnut snímek zachycující nejvýznamnější historické osobnosti Uherského Brodu, tj. J.A.Komenského a V. hraběte Kounice z dílny filmařů naší školy, film vznikl pod vedením Mgr. Zdeňky Uhrové a Mgr. Lenky Šišperové v rámci projektu spolupráce se spřátelenou školou v německém městě Kranichfeld.

Pracovníkům muzea patří za tento počin velké poděkování, děkujeme za pozvání a pevně věříme, že se Ozvěny MUSAIONfilmu stanou další tradiční akcí obohacující kulturní život v našem městě.

Martina Krajčová

Fotogalerie – autor – Muzeum JAK UB

V pondělí 2. září jsme zahájili nový školní rok s novou paní ředitelkou Mgr. Lenkou Jančovou. Děkujeme paní starostce PhDr. Miroslavě Polákové, Ph.D. za úvodní slovo a paní Nikol Jančové za hezké vystoupení s kroužkem aerobiku. Přejeme všem žákům úspěšné zvládnutí všech školních povinností.

Jana Procházková

Fotogalerie

© 2022 Základní škola Mariánské náměstí Uherský Brod